terug
Nieuws Persberichten

De ideale pasvorm

In het voorjaar bundelde DACHSER zijn krachten met een ervaren werkkledingfabrikant om een nieuwe collectie voor logistieke medewerkers en chauffeurs te lanceren. De nieuwe kledinglijn combineert functionaliteit, comfort en veiligheid met de typische DACHSER-stijl.

Lichtgewicht stof plus functionaliteit bleek een winnende combinatie in tests.
Lichtgewicht stof plus functionaliteit bleek een winnende combinatie in tests.

In het warehouse, in de overslagloods en rond de vrachtwagen wordt een nieuwe stijl geïntroduceerd: DACHSER heeft nieuwe werkkleding gelanceerd voor logistieke medewerkers en chauffeurs, deze kleding wordt momenteel geïmplementeerd en daarmee steeds zichtbaarder. "Samen met onze partner Paul H. Kübler Bekleidungswerk uit Stuttgart hebben we een nieuw, modern en stijlvol silhouet in blauw en zilver gecreëerd", legt André Bilz, Team Leader Fleet Management Terminal Equipment bij DACHSER, uit. "We hebben meer dan 50 individuele artikelen samengebracht in een stijlgids voor de hele DACHSER organisatie. Deze kunnen nu wereldwijd via de centrale eShop worden besteld". De overgang naar de nieuwe look zal naar verwachting tegen het einde van het jaar worden afgerond.

Geïnspireerd door de dagelijkse praktijk

In nauwe samenwerking met de afdeling Corporate Marketing en DACHSER Service und Ausbildungs GmbH werd er in eerste instantie bij de branches een inventarisatie gemaakt van de wensen, zodat de nieuwe, duurzame werkkleding geschikt zou zijn voor de dagelijkse praktijk. Dit resulteerde in dat de individuele kledinglijnen kunnen worden aangepast aan de respectievelijke toepassingsgebieden van de terminals, de vrachtwagencabine, de koelopslag en de gebieden die een hoge zichtbaarheid vereisen (voor de veiligheid).

De nieuwe werkkleding van DACHSER biedt grote verbeteringen die de dragers zeker zullen merken. 

Voor het verfijnen van de kleding voerde DACHSER vervolgens in zes vestigingen in Duitsland, Frankrijk, Spanje en Tsjechië draagbaarheidstests uit die meerdere weken duurden.

Comfortabel in elke situatie.
Comfortabel in elke situatie.

Duurzame kleding

Als gevolg biedt de nieuwe werkkleding van DACHSER grote verbeteringen die de dragers zeker zullen merken. "Elk detail is met liefde gemaakt: voor de chauffeurs zijn er speciale stretchmaterialen toegevoegd, terwijl de mouwen en knieën een ronde snit hebben voor maximale bewegingsvrijheid. Daarnaast zijn er specifieke pasvormen voor vrouwen. Het is allemaal heel goed doordacht", meldt Andrea Simmel, het centrale aanspreekpunt voor werkkleding bij DACHSER. De nieuwe collectie wordt ook op de werkvloer goed ontvangen, met bijzondere lof voor de modernere look, de goede pasvorm en de praktische zakken.

Milieubescherming en duurzaamheid zijn een bijzonder aandachtspunt voor de gehele waardeketen van het inkoopconcept. Het naleven van STANDARD 100 door OEKO-TEX is vereist, net als de deelname aan het Supporting Fairtrade Cotton project en het Duitse Partnership for Sustainable Textiles.

Bedrijfskleding met comfort

De uniform positieve uitstraling van alle logistieke medewerkers en chauffeurs is een belangrijke factor in de merkbekendheid van DACHSER. De afzonderlijke productlijnen zijn speciaal afgestemd op de fysieke en klimatologische omstandigheden van de verschillende beroepen.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op