terug

DACHSER versterkt luchtvrachtnetwerk met nog meer eigen capaciteit

DACHSER Air & Sea Logistics blijft de capaciteitsuitbreiding in het luchtvrachtnetwerk ook in 2021 voortzetten. Vanaf medio januari maken de routes Hongkong – Frankfurt en Frankfurt – Chicago (en omgekeerd) onderdeel uit van het luchtnetwerk.

DACHSER creëert eigen capaciteiten in luchtvrachtnetwerk.

‘’Eind 2020 was de toegenomen e-commerce duidelijk voelbaar in het laadvolume en verscherpte de capaciteitssituatie’’, zegt Timo Stroh, hoofd van Global Air Freight bij DACHSER. ‘’Het traditioneel toegenomen volume in de aanloop naar het Chinees Nieuwjaar in februari zal de situatie ook weer aanscherpen. Met onze eigen luchtvrachtcapaciteiten creëren we zekerheid voor onze klanten en zijn we minder afhankelijk van de wisselvallige markt.’’

Door het opzetten van een luchtvrachtnetwerk met eigen capaciteiten heeft de logistieke dienstverlener vorig jaar stabiliteit gecreëerd voor zijn klanten op de belangrijkste vrachtroutes tussen Europa, Azië en Amerika. Aangezien de corona-pandemie een groot deel van de passagiersvliegtuigen aan de grond hield, was er minder capaciteit beschikbaar wat weer gevolgen had voor de algemene luchtvrachtcapaciteit. Dit tekort heeft vandaag de dag nog steeds grote gevolgen voor de luchtvrachtsector.

DACHSER Interlocking

Met de ontwikkeling van eigen netwerkcapaciteiten speelt DACHSER in op de marktvraag. De vaste looptijden stelt DACHSER in staat betrouwbare service te leveren waardoor klanten in staat zijn vooruit te plannen. Door de samenwerking van DACHSERs divisies Road Logistics en Air & Sea Logistics kan de logistieke dienstverlener snel reageren op veranderende verkeerssituaties in Europa en de ophaal- en leveringsprocessen versnellen. ‘’Met deze wereldwijde netwerkcapaciteiten kunnen we onze klanten een betrouwbare oplossing bieden’’, zegt Stroh. Een verdere uitbreiding van het DACHSER-luchtvrachtnetwerk staat in kwartaal twee gepland, zodat DACHSER ook dit jaar goed is voorbereid op een onzekere marktsituatie.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens