DACHSER tweede jaar op rij provinciale winnaar van verkiezing "Beste Leerbedrijf"

Tijdens de verkiezing van het 'Beste Leerbedrijf 2019', mogelijk gemaakt door SBB, is DACHSER opnieuw uitgeroepen tot provinciale winnaar van Zuid-Holland in de sector 'mobiliteit, transport, logistiek & maritiem'. 

DACHSER opnieuw provinciale winnaar 'Beste Leerbedrijf'.

Voor de 500.000 mbo-studenten in Nederland is het leren in de praktijk een onmisbaar deel van hun opleiding. Om het belang daarvan te onderstrepen, heeft het ministerie van OCW al in 1996 de verkiezing beste leerbedrijf ingesteld. Sinds 2009 krijgt ook de beste praktijkopleider een prijs. DACHSER biedt jongeren de ruimte om zich te ontwikkelen en wegwijs te geraken in de logistieke sector. Logistiek is ontzettend dynamisch: je kunt er alle kanten mee op. Die veelzijdigheid biedt veel kansen voor de toekomst.

DACHSER biedt een breed scala stage- en leerwerkplekmogelijkheden aan voor BBL'ers, BOL'ers en afstudeerders, op elk niveau en op bijna elke afdeling zoals in warehousing, overslag, lucht- en zeevracht, customer service, IT, secretariaat en commerciële beroepen (sales, marketing, etc.). Wij werken samen met verschillende onderwijsinstellingen om jongeren en werkzoekenden te enthousiasmeren voor de logistieke sector, zoals het Scheepvaart en Transportcollege Rotterdam, het Graafschap College in Doetinchem, de Hogeschool Rotterdam en de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.

Wereldwijde familie

Iedereen die bij ons werkt, maakt vanaf dag één deel uit van een wereldwijde familie. Dit betekent dat elk individu een significante en zichtbare bijdrage levert aan ons succes. Daarom hechten wij grote waarde aan werknemers die hun dagelijkse werkzaamheden enthousiast aanpakken en betrokken zijn bij het bedrijf. We zien onze werknemers als ondernemers binnen de onderneming en vertrouwen op de zelfmotivatie van iedere persoon. We ondersteunen ze door middel van verschillende (en per individu op maat gemaakte) programma's om specifieke kwalificaties en persoonlijke competenties te bevorderen die bijdragen aan een constructieve samenwerking binnen alle teams, waar de klant uiteindelijk van kan profiteren.

Daarbij zijn de overnamekansen voor diegenen die de opleiding succesvol hebben afgerond, evenals toekomstperspectieven binnen de organisatie, veelbelovend. We leggen veel nadruk op het intern vervullen van onze vacatures, dat is de reden waarom we zo focussen op het ontwikkelen van talent.

Uit ruim duizend voordrachten heeft de jury per provincie voor elke sector een winnend leerbedrijf en een winnende praktijkopleider uitgeroepen. Alle provinciewinnaars doen automatisch mee aan de landelijke verkiezing, waarin tot slot de acht beste leerbedrijven en beste praktijkopleiders uit iedere sector met elkaar strijden om de felbegeerde titels. Een onafhankelijke jury van onderwijs, bedrijfsleven, ministerie van OCW, studenten en SBB bepaalt de uiteindelijke winnaars.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op