DACHSER start pilot in Utrechtse binnenstad voor de last mile

Het verkeer in stadscentra neemt toe en daarmee ook de druk op de infrastructuur en het milieu. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is DACHSER Nederland een pilotproject gestart om 'last mile' leveringen in Utrecht op een nieuwe manier te faciliteren.

DACHSER start pilot in Utrechtse binnenstad voor de last mile.

Factoren zoals toenemende congestie, toegangsbeperkingen, lage-emissie zones, smalle straten en een tekort aan parkeerplaatsen hebben een grote invloed op de huidige leveringen in de binnenstad. In Utrecht onderzocht DACHSER Nederland de mogelijkheden om stadsleveringen efficiënter te maken en startte een samenwerking met het bedrijf "City Hub". Last mile leveringen worden nu afgehandeld door een elektrische bakwagen.

Als vooraanstaand Europees logistiek dienstverlener heeft DACHSER de uitdagingen onderkend die verbonden zijn aan stads- en binnenstadleveringen en pakt deze systematisch aan als onderdeel van haar Corporate City Distribution project. DACHSER Nederland bouwt hierbij voort op de bestaande, waardevolle ervaring met alternatieve leveringsmethoden voor de last mile die het bedrijf al heeft opgedaan in grote Europese steden als Parijs, Malaga en Stuttgart. "De pilot met City Hub is de eerste stap naar DACHSER Emission-Free Delivery binnen Nederland," zegt Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux. "DACHSER Emission-Free Delivery"-zones integreren verschillende soorten voertuigen in een intelligent totaalconcept.

De "last mile" op een andere manier aanpakken

DACHSERs partner in Utrecht, City Hub, is gespecialiseerd in emissievrije leveringen in de binnenstad. In distributiecentra aan de rand van steden worden diverse zendingen verzameld en naar het centrum gereden en afgeleverd door een elektrische bakwagen. Deze relatief kleinere voertuigen verplaatsen zich gemakkelijk en zonder uitstoot door de binnenstad. Bovendien zijn ze niet gebonden aan tijdvensters waarbinnen geleverd moet worden. Frans-Luuk Bouwers, CEO van City Hub: "Onze voertuigen zijn compact en volledig elektrisch, waardoor we de 'last mile' voor DACHSER uit handen kunnen nemen - met zero emissie en hoge efficiëntie."

Gegevensuitwisseling en -bescherming is een belangrijk onderdeel in de samenwerking tussen DACHSER en City Hub. Aat van der Meer: "De eigen IT-systemen van DACHSER sluiten naadloos aan op de systemen van onze partner, waardoor optimaal inzicht ontstaat in de zendingen die via track & trace gevolgd kunnen worden tot aan de aflevering."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op