DACHSER opent een nieuw logistiek centrum in Lissabon

Het nieuwe logistieke centrum, gelegen in Castanheira do Ribatejo in de regio Groot-Lissabon, vertegenwoordigt een investering van 13 miljoen en breidt de mogelijkheden van de logistieke dienstverlener uit om klanten in deze regio te bedienen.

Nieuwe DACHSER vestiging in Lissabon
Nieuwe DACHSER vestiging in Lissabon

Het nieuwe logistiek centrum van DACHSER in Lissabon is nu operationeel. Met de investering van 13 miljoen in deze nieuwe vestiging, wordt de capaciteit van de internationale logistieke dienstverlener uitgebreid om nog efficiënter in te kunnen spelen op de behoeften van de klanten in de omgeving van Lissabon, evenals op de nationale en Europese markten. De 150 werknemers die in de voormalige vestiging van DACHSER in Alverca do Ribatejo werkten, zijn al verhuisd naar de nieuwe locatie, die in 2021 volgens dezelfde normen als de modernste centra van DACHSER in Europa is gebouwd.

De nieuwe vestiging bevindt zich in een strategisch gebied, waardoor een directere verbinding met het uitgebreide Europees wegtransport netwerk van DACHSER mogelijk wordt. "Wat de dienstverlening betreft, garanderen we vanuit onze vestiging in Lissabon rechtstreekse, dagelijkse routes naar Frankrijk (DACHSER Eurohub in Clermont-Ferrand), Duitsland (DACHSER Eurohub in Überherrn) en naar alle provincies in Spanje", legt Ricardo Carvalho, Branch Manager van de vestiging in Lissabon, uit. Ricardo Carvalho wijst ook op de wekelijkse vertrekken naar bijna overal in Europa, via het Europese logistieke netwerk van DACHSER.

De nieuwe vestiging is gebouwd op een totale oppervlakte van 59.200 vierkante meter en maakt snellere en efficiëntere transportdiensten voor industriële en consumentengoederen mogelijk. Met een speciale ruimte van 7.396 vierkante meter voor transportdiensten en 65 laadperrons - die in de toekomst kan worden uitgebreid met 3.796 vierkante meter en nog eens 40 laadperrons - is het logistieke centrum ontworpen volgens een efficiënt model, dat op vele manieren is geautomatiseerd. Voor de afhandeling en verplaatsing van goederen in het warehouse is de nieuwe infrastructuur uitgerust met de modernste technologieën voor cross-docking werkzaamheden, via onder meer een sorteersysteem dat de scheiding van orders mogelijk maakt en een automatisch systeem voor pallets.

De vestiging is eveneens gebouwd met het oog op de optimalisering van het voertuigbeheer: de toegang voor vrachtwagens, voor het laden en lossen, is volledig geautomatiseerd en werkt op basis van nummerplaatherkenning. Er is een parkeerterrein voor meer dan 110 voertuigen, evenals een wachtruimte voor 15 vrachtwagens, in de juiste orde kunnen wachten zodra de voertuigen het terrein oprijden om hun dagelijkse werkzaamheden uit te voeren. Ook beschikt de vestiging over een kantoorgebouw van twee verdiepingen met een totale oppervlakte van 1.411 vierkante meter.

Energie-efficiëntie is de sleutel tot duurzaamheid

Ook de aandacht voor duurzaamheid werd niet vergeten. Het logistiek centrum is bedekt met zonnepanelen, heeft een aerothermische installatie voor de warmwatervoorziening, energiezuinige verlichting en airconditioning, en een intelligente aansturing om een grotere energie-efficiëntie te bereiken.

"De strategische ligging van deze nieuwe vestiging biedt klanten in de regio Groot-Lissabon geoptimaliseerde doorlooptijden naar de belangrijkste Europese markten, terwijl de hoge kwaliteit van de dienstverlening behouden blijft."

"Met ons nieuwe logistiek centrum in Lissabon, dat de bouw- en organisatienormen van de modernste DACHSER-vestigingen in Europa volgt, kunnen we nog sneller, efficiënter en op maat inspelen op de behoeften van onze klanten op de nationale en Europese markten", zegt Celestino Silva, Managing Director European Logistics Iberia bij DACHSER. "De strategische ligging van deze nieuwe vestiging biedt klanten in de regio Groot-Lissabon geoptimaliseerde doorlooptijden naar de belangrijkste Europese markten, terwijl de hoge kwaliteit van de dienstverlening behouden blijft", concludeert hij.

DACHSER heeft zes vestigingen in Portugal
DACHSER heeft zes vestigingen in Portugal

DACHSER wil activiteiten in Portugal blijven uitbreiden

Het nieuwe logistiek centrum in Lissabon is de tweede vestiging dat DACHSER in Portugal van de grond af aan heeft opgebouwd - de eerste was Condeixa-a-Nova in Coimbra. DACHSER heeft momenteel zes vestigingen in Portugal, waarvan vijf voor transport over land (Twee vestigingen in Porto, Coimbra, Lissabon en Faro), één voor lucht- en zeetransport (Porto), en streeft ernaar zijn activiteiten in het land uit te breiden. Volgens het investeringsplan dat de multinational voor Portugal heeft, is het de bedoeling om op middellange termijn een nieuwe vestiging te openen in Faro, met een gemoderniseerde infrastructuur en groter dan de bestaande vestigingen, zodat de capaciteit kan worden vergroot om de klanten van de logistieke dienstverlener in deze regio te bedienen.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations