terug
Nieuws Persberichten

DACHSER onderdeel van Soft Skills Lab STC

Het Scheepvaart en Transport College (STC) in Rotterdam werkt al jaren nauw samen met DACHSER. Dit jaar is de samenwerking nog verder versterkt met een aantal nieuwe projecten waarin DACHSER zijn bijdrage leverde.

DACHSER onderdeel van Soft Skills Lab STC.

Het STC is dé onderwijs- en kennisinstelling voor scheepvaart, transport en havenindustrie voor vmbo, mbo en hbo. Daarnaast verzorgt de verticale vakinstelling cursussen en trainingen voor professionals. STC Group is internationaal actief en heeft locaties in binnen- en buitenland. Het hoofdkantoor van de organisatie is gevestigd in Rotterdam. Als ervaren logistiek dienstverlener werkt DACHSER nauw samen met de onderwijsinstelling. DACHSER deelt zijn expertise met docenten en verwelkomt studenten op de werkvloer om het logistieke vak in de praktijk te leren. Momenteel zijn er zes studenten in dienst bij DACHSER European Logistics en twee bij DACHSER Air & Sea Logistics, gelijk aan het jaarlijkse gemiddelde aantal STC studenten binnen DACHSER. Dit jaar zijn er meerdere projecten gelanceerd om de studenten nog beter te begeleiden bij hun toekomstige baan in de logistiek. Zo bieden we samen onderwijs in de context van het beroep.

De lancering van het Soft Skills Lab

Tijdens het stagelopen valt het op dat studenten moeite met bepaalde soft skills. Denk hierbij aan telefoneren, solliciteren, zakelijk taalgebruik etc. Het STC ontving deze feedback van meerdere bedrijven en heeft daarom het Soft Skills Lab opgezet. Een deel van een verdieping op de school is omgebouwd tot kantoortuin met een balie, spreekruimte, vergaderkamer en werkplekken. Hier zullen de komende jaren lessen worden gegeven die ervoor zorgen dat de studenten de vaardigheden beter beheersen voordat ze de praktijk in gaan. Op 30 maart is het ‘nieuwe leslokaal' geopend.

In april volgde een volgende stap: er werden sollicitatietrainingen gegeven in het Soft Skills Lab, waarbij medewerkers van bedrijven uit de praktijk aanwezig waren om de sollicitatiegesprekken mee te voeren. Vanuit DACHSER was Justin Schop, HR-Specialist, vertegenwoordigd. Later deze maand was Justin ook aanwezig tijdens een panelgesprek. Tijdens dit gesprek kregen eerstejaarsstudenten van de opleiding Logistiek Supervisor (MBO 4) informatie over hun eerste stage en de kans om vragen te stellen. Deze stage lopen zij vanaf september.

De komende weken zal het Soft Skills Lab verder aangekleed worden, elke tien weken zal in het teken staan van een bedrijf. Het Lab zal worden aangekleed in de stijl van de onderneming en gezamenlijk wordt invulling gegeven aan de inhoud, denk hierbij aan gastlessen en bedrijfscases. Op deze manier is er elke schoolperiode een bedrijf uit de praktijk zo realistisch mogelijk nagebootst op het STC. Ook DACHSER participeert hierin en wil graag zijn bijdrage leveren aan kwalitatieve logistieke opleidingen. Binnenkort zal het dus lijken alsof de studenten bij DACHSER op kantoor zitten.

Contact Joanne Fernandes