DACHSER neemt 15 elektrische trucks van Renault Trucks in gebruik

Renault Trucks en DACHSER werken samen aan de geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot in het wegtransport. In totaal breidt de logistieke dienstverlener zijn vloot uit met vijftien voertuigen van Renault Trucks. De volledig elektrische trucks rijden elke werkdag lokale en langeafstandsritten op zeven DACHSER locaties in Duitsland.

DACHSER neemt 15 elektrische trucks van Renault Trucks in gebruik.
DACHSER neemt 15 elektrische trucks van Renault Trucks in gebruik.

Vijf Renault Trucks E-Tech D zijn al in gebruik voor DACHSER. Nog eens zeven voertuigen van dit type en drie Renault Trucks E-Tech T trekkers worden nu geleverd. Deze laatste worden gebruikt bij DACHSER in Öhringen, Neuss en Langenhagen.

"We zijn ervan overtuigd dat op de lange termijn alleen bedrijven die zich duurzaam ontwikkelen een toekomst hebben," zegt Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER. "Daarom willen we een waardevolle bijdrage leveren aan de milieu- en klimaatbescherming en met talrijke maatregelen een drijvende kracht zijn voor de logistieke sector. Het rijden met emissievrije voertuigen speelt daarbij een belangrijke rol. Met Renault Trucks hebben we een betrouwbare partner waarmee we kunnen starten aan de lange weg die nog te gaan is om ons wegvervoer CO2-vrij te maken."

Met Renault Trucks hebben we een betrouwbare partner waarmee we kunnen starten aan de lange weg die nog te gaan is om ons wegvervoer CO2-vrij te maken.

Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER

Als onderdeel van zijn strategie voor duurzaamheid en klimaatbescherming bereidt logistiek dienstverlener DACHSER zich voor op de geleidelijke overgang naar emissievrije voertuigen en de bijbehorende laadinfrastructuur. Sinds 1 januari 2022 haalt het bedrijf zijn elektriciteit wereldwijd volledig uit hernieuwbare energiebronnen. DACHSER wil het aantal BEV's (batterij-elektrische voertuigen) en FCEV's (waterstofvoertuigen) in zowel het lokale als het langeafstandsvervoernetwerk geleidelijk uitbreiden, afhankelijk van de prestaties, oplaadinfrastructuur en kosteneffectiviteit.

Samen de CO2-uitstoot terugdringen

"Bij Renault Trucks zijn we ons ervan bewust dat we alleen samen een langetermijnstrategie voor klimaatbescherming kunnen realiseren", zegt Frederic Ruesche. "Ik ben des te meer verheugd dat we samenwerken met DACHSER om de vermindering van de CO2-uitstoot in het korte- en langeafstandverkeer te stimuleren."

Bij Renault Trucks zijn we ons ervan bewust dat we alleen samen een langetermijnstrategie voor klimaatbescherming kunnen uitvoeren.

Frederic Ruesche, Renault Trucks

Renault Trucks is de eerste en enige fabrikant die het volledige assortiment aanbiedt als volledig elektrische vrachtwagens. Van de 2,8-tons lichte bedrijfswagen (LCV) tot de 44-tons truck voor langeafstandstransport, elk segment kan elektrisch worden aangedreven. Bovendien is Renault Trucks de eerste fabrikant die met het oog op duurzaamheid dieselvoertuigen ombouwt tot elektrische vrachtwagens.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes
return true; } return false; }