DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit uit op twee Franse locaties

DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit in Frankrijk uit met de bouw van nieuwe faciliteiten in Roissy en Nîmes. In Roissy, in de regio Parijs, is een warehouse van 20.000 vierkante meter gebouwd. In Nîmes, in de regio Occitanie in het zuiden van Frankrijk is een warehouse van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen.

In Nîmes is een warehouse van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen.

Met de extra ruimte speelt de logistieke dienstverlener in op de toenemende vraag van klanten naar gecombineerde transport- en opslagdiensten. In totaal is de opslagruimte in Frankrijk de afgelopen drie jaar uitgebreid met ongeveer 100.000 vierkante meter. Op dit moment worden op 17 locaties in Frankrijk contract logistieke diensten aangeboden.

"Met de nieuwe vestiging in Roissy versterken we onze opslagcapaciteit in de regio Parijs en breiden we onze transportdiensten naar Noord-Frankrijk en Noord-Europa verder uit", legt Frédéric Possien, General Manager Ile de France Nord Est bij DACHSER, uit. De ligging vlakbij de internationale hub Paris Charles de Gaulle en de nabijheid van de hoofdstad bieden ook voordelen.

Het 20.000 vierkante meter grote warehouse is uitgerust met 21 laad- en losdocks en twee laad- en losrampen en kan in totaal 29.500 pallets opslaan. Klanten zijn met name afkomstig uit de bouwsector, verwarmingssector, gezondheidszorg en consumentenelektronica. De nieuwe logistieke locatie is ook geschikt voor de opslag van gevaarlijke stoffen. Daarnaast is er 700 vierkante meter kantoorruimte gecreëerd in Roissy.

Verbindingen met Zuid-Europa

Het nieuwe warehouse in Nîmes in het zuiden van Frankrijk biedt 12.000 vierkante meter ruimte met 14 laad- en losdocks voor 19.000 pallets. Goederen uit de voedingssector en doe-het-zelf- en tuinbenodigdheden worden hier opgeslagen. De vestiging heeft ook ongeveer 400 vierkante meter kantoorruimte.

"Met het warehouse in Nîmes kunnen we voldoen aan de vraag van klanten in Zuid-Frankrijk, een van de belangrijkste knooppunten tussen Zuid-Europa en Noord-Afrika," zegt Murat Kayki, General Manager Languedoc-Roussillon bij DACHSER. "Dit versterkt onze aanwezigheid in de regio en vergroot de opslagcapaciteit tussen Montpellier en Marseille tot een totaal van 48.000 vierkante meter."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Anouska Kroon