terug

DACHSER breidt charteractiviteiten op lange termijn uit

DACHSER Air & Sea Logistics heeft zijn charterprogramma op de route tussen Hongkong en Europa vastgelegd middels een langetermijncontract. Hierdoor zal de logistiek dienstverlener zijn klanten betrouwbare luchtvrachtcapaciteiten kunnen aanbieden in de periode van januari 2022 tot maart 2024.

Met een langetermijncontract stelt DACHSER Air & Sea Logistics zijn charterprogramma op de route tussen Hongkong en Europa veilig.

In de toekomst zal DACHSER de route Hongkong – Luik en vice versa met een Boeing B747-400F exploiteren. Het vliegtuig vliegt op vaste tijden en biedt capaciteit voor goederen met een totaalgewicht van 100 ton. “In de luchtvrachtsector is de vraag tot ongekende hoogte gestegen”, zegt Timo Stroh, Head of Global Air Freight bij DACHSER. “Luchtvrachtcapaciteit is nu slechts in zeer beperkte mate beschikbaar. Daarom blijven wij bouwen aan een sterker netwerk met eigen capaciteit, plannen wij vroegtijdig en kijken we naar de toekomst.”

Flexibiliteit door alternatieve routes

Om bottlenecks bij de afhandeling van zendingen te voorkomen, opereert DACHSER Air & Sea Logistics op kleinere luchthavens, zoals Luik in België. Deze locatie is goed verbonden met het wegtransportnetwerk van DACHSER, waardoor het de ophaal- en afleveringsprocessen versnelt. “Met onze geïntegreerde netwerkmogelijkheden bieden wij complete oplossingen uit één hand – van de producent tot de eindgebruiker”, zegt Timo Stroh. “Vooral in uitdagende tijden zijn intelligente en creatieve oplossingen nodig om stabiel en betrouwbaar in de markt te kunnen opereren.”

Door een eigen luchtvrachtnetwerk met specifieke capaciteiten op te zetten, creëert de logistiek dienstverlener zekerheid en stabiliteit voor zijn klanten op de belangrijkste vrachtroutes tussen Europa, Azië en Amerika. Alleen al in 2021 verzorgde de DACHSER wereldwijd 175 chartervluchten met twaalf vaste vertrekpunten en vijftien ontvangstpunten. “We spelen in op de vraag van de markt door onze klanten een transparante planning en betrouwbare service te bieden via vaste doorlooptijden”, aldus Stroh.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens