100ste DACHSER chartervlucht van het jaar

Begin december organiseerde DACHSER Air & Sea Logistics zijn 100ste chartervlucht van het jaar. Het vrachttoestel vloog de route Frankfurt-Shanghai als onderdeel van DACHSERs speciale charterprogramma, waarmee de logistiek dienstverlener specifiek capaciteit aanbiedt op de belangrijkste vliegroutes tussen Azië, Europa en de VS.

DACHSER biedt specifiek capaciteit op de belangrijkste vliegroutes

Naar aanleiding van de door COVID-19 veroorzaakte knelpunten in de luchtvrachtcapaciteit had DACHSER Air & Sea Logistics in februari al een noodplan voor het charteren opgesteld. Aanvankelijk omvatte het charterprogramma de route Frankfurt-China, maar eind juli breidde DACHSER vervolgens de premium flight service uit met de wekelijkse route tussen Frankfurt en Chicago. Op deze manier compenseert de logistiek dienstverlener de daling van de luchtvrachtcapaciteit, die door de wereldwijde pandemie en de bijna volledige stop die daardoor volgde op passagiersvluchten, fors is afgenomen.

“Met ons geïntegreerde en robuuste netwerkcapaciteit en ons team van zeer gemotiveerde en toegewijde medewerkers zijn we al maanden in staat om onze klanten intelligente en innovatieve transportoplossingen te bieden”, zegt Timo Stroh, hoofd van Global Air Freight bij DACHSER. “In een tijd waarin onze wereld op zijn grondvesten schudt en de systeemrelevantie van de logistiek belangrijker is geworden dan ooit, hebben we vroegtijdig gereageerd en op maat gemaakte oplossingen voor onze klanten ontwikkeld.’’

Geïntegreerde transportoplossing

DACHSER distribueert de goederen vanuit Frankfurt door heel Europa met vaste doorvoertijden en kwaliteitsnormen via een dicht wegtransportnetwerk. Klanten profiteren van een geïntegreerde transportoplossing die de hele supply chain van verzender tot ontvanger beslaat. Het charterprogramma van DACHSER zorgt ervoor dat de capaciteit betrouwbaar wordt geleverd, ongeacht de fluctuerende marktontwikkelingen.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens