Carrière Mediaroom

DACHSER Fashion Logistics - logistieke expertise voor modeprofessionals

De modewereld is razendsnel. De introducties van nieuwe collecties volgen elkaar steeds sneller op en zowel de modesector als de detailhandel hebben behoefte aan efficiënte en betrouwbare logistieke strategieën om goederen in perfecte staat en zo snel mogelijk bij het verkooppunt te kunnen afleveren. Het is van essentieel belang om nauwkeurige logistieke oplossingen te hebben met een optimale mate van standaardisering in combinatie met maximale flexibiliteit. DACHSER Fashion Logistics beschikt over deze expertise en biedt u modespecifieke oplossingen die precies zijn afgestemd op de complexe logistieke taken van uw branche.

Met DACHSER Fashion Logistics als uw partner profiteert u van onze branchespecifieke expertise op het gebied van textiellogistiek, het wereldwijde DACHSER-netwerk en onze oplossingen voor contractlogistiek en warehouseservices. Een ander voordeel is dat onze geïntegreerde IT-oplossingen transparantie en integratie garanderen door continu betrouwbare en gemakkelijk toegankelijke informatie te leveren. Met de innovatieve Roll&GOH- en ProFashional Box-transportsystemen brengen we uw modeartikelen op betrouwbare wijze, tijdig en onbeschadigd naar hun bestemming om dat 'magische moment' voor u te creëren. Uw klant kan vervolgens direct na de levering zijn favoriete artikelen selecteren uit het nieuwe assortiment. We leven volgens ons motto: de juiste goederen op het juiste moment in perfecte staat op de juiste plaats.

DACHSER Fashion Logistics
DACHSER Fashion Logistics

Bespaar tijd en geld met onze service voor hangende verzending

DACHSER Fashion Logistics heeft twee innovatieve, milieuvriendelijke oplossingen ontwikkeld voor hangende en plat verpakte goederen voor directe levering bij het verkooppunt en luchtvrachtvervoer, die u een merkbaar kostenvoordeel bieden: Roll&GOH en ProFashional Box. Beide producten zijn indrukwekkend, met een hoge mate van herbruikbaarheid en een merkbare toename in efficiëntie binnen uw supply chain, en bieden de optie voor transparante tracking.

Roll&GOH

Met onze exclusieve DACHSER-rolcontainer Roll&GOH kunt u hangende en plat verpakte goederen tegelijkertijd door heel Europa verzenden. De rolcontainer wordt rechtstreeks bij de winkel afgeleverd door onze opgeleide chauffeurs zonder extra verpakkingsmateriaal. De goederen kunnen vervolgens worden uitgepakt en opgehangen in een kreukvrije staat. De modeprofessionals van DACHSER geven u deskundig advies over hoe u de rolcontainer het beste kunt inpakken en efficiënt kunt gebruiken om tijd en geld te besparen. De dozen kunnen met behulp van stille karretjes de winkel in worden gebracht. De goederen zijn veilig verpakt en beschermd tegen regen en stof. Dit heeft als voordeel dat de kwetsbare goederen onmiddellijk en in perfecte staat op kledingrekken en displays in de winkel kunnen worden gehangen of gelegd, zonder tijdrovend extra werk. Naast optimale verwerking en snelle levertijden kunt u met het Roll&GOH-systeem ook profiteren van minder verpakkingsafval, wat ten goede komt aan het milieu.

Uw voordelen in een oogopslag:

 • Branchespecifieke expertise
 • Hoogwaardige leveringsservice met innovatieve rolcontainers
 • Goed opgeleid personeel dat gespecialiseerd is in de behoeften van de modebranche
 • Snelle, betrouwbare leveringen
 • Gestandaardiseerde processen en procedures in alle vestigingen, wereldwijd
 • Individuele logistieke oplossingen afgestemd op de wensen van de klant
 • Wereldwijde aanwezigheid en wereldwijde controle over uw supply chain
 • Continue bewaking en vermindering van de CO2-voetafdruk van onze klanten
 • Een robuust Europees transportnetwerk met snelle en flexibele toegang tot alle verkoop- en inkoopmarkten wereldwijd

DACHSER Fashion Logistics in detail:

De ProFashional Box

Deze innovatieve rolcontainer maakt een uiterst efficiënte verzending van hangende en plat verpakte goederen over de hele wereld per luchtvracht mogelijk. De ProFashional Box is in het bijzonder geoptimaliseerd voor de Unit Load Devices (ULD). Met de ProFashional Box bieden wij u een innovatieve verpakkingsoplossing waarmee u uw goederen kosteneffectiever en met de hoogste mate van bescherming kunt verzenden. Het eenvoudige gebruik, de perfecte ruimtebenutting en de herbruikbaarheid spreken voor zich. Een ander voordeel is dat alle onderdelen van de rolcontainer zich in de platte doos bevinden, geoptimaliseerd voor verzending, wanneer deze leeg wordt verzonden.

Uw robuuste logistieke netwerk voor modeprofessionals

Wij transporteren uw producten naar alle Europese markten en naar de belangrijkste markten wereldwijd via een efficiënt en omvangrijk netwerk. Onze uitgebreide Air & Sea Logistics-services, evenals warehousing met contractlogistieke services, zijn noodzakelijke hoekstenen voor het succes van internationaal georiënteerde supply chains.

Wij bieden u:

 • Europese normen op het gebied van logistieke verwerking en end-to-end transparantie in het verzendproces
 • Toegang tot ons uitgebreide netwerk van Road Logistics en Air & Sea Logistics
 • Hoge leveringskwaliteit door uniforme proces- en servicestandaarden binnen het gehele netwerk
 • End-to-end oplossingen voor wereldwijde inkoop, warehousing en distributie
 • Kwaliteitsborgen door automatisering en transparantie in overeenstemming met uniforme richtlijnen
 • Onze productfamilie entargo zorgt voor een consistent hoge kwaliteit voor uw verzendingen in heel Europa
 • Meer dan 150 warehouselocaties in Europa bestaande uit 1,6 miljoen vierkante meter aan opslagruimte
 • Homogene processen die voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit
Duurzame logistiek voor de modebranche

We maken een aanzienlijke vermindering van onze CO2-voetafdruk mogelijk door het gebruik van dubbeldeks, laadbare wisselbakken, megatrailers en lange vrachtwagens voor een groter laadvermogen. We gebruiken steeds vaker elektrische bakwagens en elektrisch ondersteunde bakfietsen voor leveringen in stadscentra.