Carrière Mediaroom

DACHSER landprofiel Nederland

Het verhaal van DACHSER laat perfect zien hoe een dynamisch bedrijf zich kan ontwikkelen en aanpassen in lijn met technologische vooruitgang en de invloed van globalisatie op de logistieke wereld. DACHSER herkende de opkomende kansen al vroeg en pakte ze met beide handen aan – en transformeerde zichzelf van een lokale logistiek dienstverlener naar een toonaangevend logistiek bedrijf.     

Vandaag de dag staan we voor moderne, efficiënte en technologie-gedreven logistieke oplossingen. Deze hangen af van de nauwe integratie van onze wereldwijde transport- en magazijnnetwerken, lange-termijnsamenwerkingen en consistente digitale wereldwijde netwerken. Met een multi-kanaalsbenadering waarbij alle distributiekanalen met succes gekoppeld zijn, bieden we onze klanten een veilig en betrouwbaar systeem voor hun meest veeleisende logistieke behoeften.   

Vanaf het begin is de strategie van DACHSER gericht op duurzame groei van zijn netwerken. Nieuwe regio’s en markten zijn altijd ontwikkeld door het oprichten van vestigingen en landorganisaties of de aankoop van bedrijven die perfect kunnen worden geïntegreerd in het bestaande netwerk. Onze hoogste prioriteit is om consistent te voldoen aan de bedrijfsstrategie en -waarden.

Belangrijke mijlpalen in de geschiedenis van ons bedrijf

2015 - DACHSER wijzigt zijn rechtsvorm naar Societas Europaea (SE), een nieuwe basis voor de toekomst. Er zijn geen plannen om de familieonderneming naar de beurs te brengen. De wereldwijde managementstructuren worden aangepast aan de grootte van het bedrijf.

2014 - DACHSER bouwt een Eurohub voor voedsellogistiek in Erlensee, Hessen.

2013 - Twaalf Europese dienstverleners in voedsellogistiek richten het European Food Network op: deze associatie van vaste partners heeft sindsdien het voorbeeld gegeven als netwerk met naadloze afhandeling op basis van eenduidige standaarden.

2011 - DACHSER bouwt aanvullende Eurohubs in de Franse plaats Clermont-Ferrand en de Slowaakse hoofdstad Bratislava.

2002 - DACHSER bouwt een Euro-hub in de gemeente Überherrn in Saarland.

1990 - Als initiator van de standaardisering van barcodes in de logistiek, in de vorm van het wereldwijd toegepaste systeem EAN/NVE, onderstreepten we opnieuw onze rol als pionier en innovator in de logistieke sector.

1982 - DACHSER Food Logistics, de dienst voor vervoer van temperatuurgevoelig, hoogwaardig voedsel, wordt gelanceerd.

1980 - DACHSER begint met de ontwikkeling van eigen IT-applicaties op basis van moderne communicatietechnologieën.

1971 - Met de omzetting van het gehele wagenpark naar wissellaadbakken en de aanpassing van de operationele processen positioneert DACHSER zich als innovatief marktleider.

1951 - Thomas Dachser opent als eerste vrachtexpediteur een luchtvrachtkantoor op het vliegveld van München.

1934 - De eerste vestigingen worden in Duitsland geopend: het familiebedrijf breidt zich uit.

1930 - Thomas Dachser richt in Kempten een eenmans transportbedrijf op.

Dit is slechts een kleine samenvatting van de bedrijfsgeschiedenis van DACHSER. U vindt alle mijlpalen op de bedrijfswebsite.

Uw aanwijzingen zijn belangrijk voor ons!

Als u op de hoogte bent van mogelijke overtredingen van de regels binnen de onderneming, leest u hier hoe u deze kunt melden aan het Compliance Office.

Download

Compliance

Alles over compliance van bedrijven is te vinden op onze website Corporate Website.

Gedragscode

Deze Gedragscode geldt wereldwijd voor alle werknemers en organisatie-eenheden van DACHSER. Hierin worden de bindende gedragsregels beschreven die door iedereen moeten worden nageleefd. Het succes op de lange termijn van het bedrijf kan ermee worden gegarandeerd.

Download

Gedragscode voor zakenpartners

De "DACHSER Gedragscode voor zakenpartners", die hier kan worden bekeken, is een oriëntatie voor alle bedrijven die zaken willen doen met DACHSER. Het dient als bindende basis voor de samenwerking met DACHSER.

Download

Lees meer over DACHSER Nederland

Landinformatie
Meer informatie
Het management
Meer informatie