Carrière Mediaroom

Foreign Trade Compliance – Douane en beveiliging in uw leveringsketen

Om zowel op juridisch als organisatorisch vlak uw wereldwijde handel te verzorgen, biedt DACHSER een keur aan diensten binnen de supply chain. In het kader van naleving van buitenlandse handelsregels, ondersteunen onze experts u bijvoorbeeld bij het naleven van de wereldwijde douane- en veiligheidsregels en het veiligstellen van uw goederenstroom. Wij werken direct vanaf het begin nauw met u samen. Dit omvat u op de hoogte te houden van actuele en relevante transport- en douanebeveiligingsinitiatieven.

Als het gaat om luchtvrachttransport is beveiliging nu een hoofdzaak. Omdat beveiliging steeds ingewikkelder wordt, helpen we u om te voldoen aan alle juridische vereisten voor veilige supply chains. De logistieke processen bij DACHSER zijn wereldwijd gestandaardiseerd en worden constant beoordeeld en geaudit door onafhankelijke instanties.

Voor imports naar de VS in het bijzonder moeten wereldwijde transportbedrijven voldoen aan bijzonder strenge regels, omdat de douaneautoriteiten hun wetgeving in de strijd tegen terrorisme hebben aangescherpt. Onze experts voor douanebeveiliging zijn goed opgeleid in het proces en kunnen u helpen uw goederen snel en veilig naar de VS te krijgen. Door alle commerciële vereisten correct uit te voeren stellen we u in staat deadlines voor levering te halen en boetes, schade aan uw reputatie of zelfs gevangenschap te voorkomen.

Diensten voor wereldwijde veilige goederenstroom

DACHSER 10+2 service

Voor de naleving van 10+2 Filing sturen we vertrouwelijke verzendgegevens door naar de douane. Daarvoor gebruiken we een door de Amerikaanse douane goedgekeurd internetplatform. We nemen u de 10+2 Filing graag uit handen, zelfs als u een andere serviceprovider voor uw transport hebt aangenomen.

Europese luchtvaartveiligheid

Als erkend agent helpen we u met de beveiliging van uw supply chain en geven we u graag advies in het kader van uw certificering als erkend verzender.

DACHSER USA: C-TPAT certificatie

DACHSER USA is C-TPAT-gecertificeerd sinds november 2005. Zo profiteert u van vereenvoudigde in- en uitklaring en een snellere verwerking bij de Amerikaanse douane.

Screening van uw luchtvracht

Uw per luchtvracht verzonden goederen doorlopen alle vereiste veiligheidscontroles.

Informatie over veiligheid van de vracht

We sturen elektronische verzendgegevens van de douane door naar de respectievelijke diensten van de ontvangende landen van uw zending.

TSA Cargo Screening (USA)

In overeenstemming met de vereisten van de Transportation Security Administration (TSA), zorgen wij voor de screening van luchtvrachtzendingen op passagiersvliegtuigen. Dit heeft betrekking op alle vluchten naar, vanuit of binnen de VS. De controles worden op pakketniveau uitgevoerd in gecertificeerde screeningfaciliteiten (CCSF)

Verzegeling voor extra veiligheid

Indien nodig en passend gebruiken we extra beveiligde verzegelingen tijdens het goederentransport, volgens de vereiste certificeringsnorm ISO/PAS-17712. Na het laden bevestigen we extra beveiligde verzegelingen op alle zeecontainers die naar de VS worden vervoerd. Dit voorkomt ongeautoriseerde toegang en maakt manipulatie identificeerbaar.

ISPS-code

Met een uitgebreid arsenaal aan maatregelen om aanvallen op schepen in havens te voorkomen, beveiligt de ISPS-code internationale supply chains op een bijzonder efficiënte manier. Daarbij hebben havenautoriteiten uitgebreide controlerechten en autorisaties, zoals toegangsbeperkingen, implementatie van hun eigen veiligheidsprocedures of afzetting van het havengebied.

Beveiliging van gevaarlijke goederen

De IATA Dangerous Goods Regulations (DGR) voor het luchttransport van gevaarlijke goederen en de International Maritime Code for Dangerous Goods (IMDG) die de internationale bepalingen voor het transport van gevaarlijke goederen per schip reguleert, zijn voor ons absoluut bindend.

Authorized Economic Operator (AEO)

Als een geautoriseerde economische operator (AEO), hebben wij het volledige vertrouwen van de internationale douaneautoriteiten. Daardoor kunnen wij, als uw logistieke partner, voordelen garanderen voor een veilig douanebeheer en een vereenvoudigde en snellere douaneafhandeling.

Meer over dit onderwerp

Air Freight Security
Meer informatie
Douanebeveiliging
Meer informatie