Carrière Mediaroom

Sterke logistieke partner voor voedingsmiddelen

Als lid van de DACHSER Group biedt Müller Fresh Food Logistics uitgebreide logistieke oplossingen voor uw supply chains binnen Europa. Wij verzorgen uitgebreide warehousediensten net als het vervoer van groupagezendingen, deelladingen (LTL) en volle ladingen (FTL) in de temperatuurcategorieën diepvries, gekoeld en ambient (-25 ºC tot +25 ºC). Andere belangrijke activiteiten zijn contractlogistieke diensten en uitgebreide Value Added Services. In Nederland hebben we vijf warehouselocaties met een totale oppervlakte van 60.000 vierkante meter. De locaties zijn gevestigd in Holten, Nijkerk, Lekkerkerk, Roelofarendsveen en de Waalhaven in Rotterdam. De distributie van de voedingsmiddelen vindt plaats via cross-docking of rechtstreeks vanuit het warehouse, vaak door eigen chauffeurs en met een eigen wagenpark van meer dan 350 trucks. We hechten veel waarde aan het verduurzamen van onze bedrijfsvoering. Voor onze inzet ontvingen we de Lean & Green Star Award.

Voedingsmiddelenlogistiek in een Europees netwerk

Sinds januari 2024 is Müller Fresh Food Logistics een actieve partner van het European Food Network, het grootste netwerk voor voedingsmiddelenlogistiek in Europa. De nauwe samenwerking met de 23 leden van het netwerk opent de Europese deuren voor uw zendingen. Wij kunnen uw temperatuurgevoelige producten namelijk efficiënt en veilig van Nederland naar 34 Europese bestemmingslanden vervoeren, van diepvries tot ambient in alle temperatuurbereiken en in alle zendingsgroottes. Vooral de regelmatige lijndiensten en vaste transittijden, net als de uniforme standaarden en procedures zorgen voor een betrouwbare planning en tijdige levering. Maar niet alleen exportgerichte Nederlandse bedrijven profiteren van ons dienstenpakket. Voedingsmiddelenproducenten die hun goederen via het European Food Network vervoeren, maken gebruik van onze sterke lokale aanwezigheid in Nederland voor de distributie van hun groupage zendingen naar retailers, supermarktketens, groothandelaren en de horeca.

Onze diensten in een oogopslag

Voedselveiligheid & kwaliteit

Onze deskundige medewerkers zorgen ervoor dat uw voedingsmiddelen professioneel en hygiënisch worden vervoerd. We voeren consistente temperatuurcontroles en hygiënemaatregelen uit in heel Europa. We maken gebruik van de modernste koeltechnologie, beschikken over de benodigde certificeringen en zorgen ervoor dat goederen traceerbaar zijn.

Tracking & tracing

We bieden u realtime informatie over de status van uw zending en eenvoudige toegang tot digitale ontvangstbewijzen.

Normen & processen

Samen met de leden van het European Food Network hanteren we dezelfde standaarden en procedures en bieden we vaste lijndiensten met vaste transittijden. Dit biedt u zekerheid bij het plannen, omdat we zorgen voor een efficiënt en tijdig vervoer van uw voedingsmiddelen door heel Europa.

Duurzaamheid & efficiëntie

Door het bundelen van groupagezendingen binnen Europa, vermijden we milieubelastende transporten zonder lading. Actieve klimaatbescherming is een essentieel onderdeel van onze bedrijfsfilosofie en gaat veel verder dan het verbeteren van de efficiëntie in de supply chain. We werken intensief aan duurzame logistiek en voeren al verschillende maatregelen door, zoals het inzetten van e-trucks of zeer efficiënte, energiebesparende koelsystemen.