Carrière Mediaroom

DACHSER DIY Logistics – Uw partner in DIY, bouw- en tuinindustrie

Als onderdeel van DACHSER DIY Logistics leveren we dagelijks ongeveer 18.000 doe-het-zelfzaken, tuincentra, speciaalzaken en consumenten in heel Europa.

De best mogelijke oplossing voor uw DIY Logistics

Met de combinatie van onze standaard diensten en specifieke logistieke oplossingen en onze industriële expertise bieden we onze klanten een echt concurrentievoordeel. Het DIY-expertteam heeft vele jaren ervaring, waarmee ze de beste oplossing kunnen aanbieden voor uw DIY-logistiek. Wij hebben specialisten op de vloer in vele landen, die een nauw contact onderhouden met lokale retailers en leveranciers en die in staat zijn om uitgebreid advies te geven voor mogelijkheden als het gaat om zaken in het kader van levering en retail.

Onze serviceportfolio

  • Wereldwijde procurement en distributie van uw producten   
  • Uitgebreide en verstrekkende netwerken van de diensten van DACHSER European Logistics, DACHSER Air & Sea Logistics en DACHSER Contract Logistics    
  • Geïntegreerde, fysieke en geautomatiseerde complete logistieke oplossing voor handel en industrie    
  • Transparante logistieke processen binnen de gehele supply chain, beheerd via onze IT-applicatie eLogistics    
  • Kennis van de verschillende lokale vereisten van retailpartners   
  • Oplossingen voor exact gestuurde goederenstromen en informatie (one-stop shop logistieke oplossing)   
  • Efficiënt personeel en warehouseplanning via geoptimaliseerde inkomende goederenprocessen bij distributiecentra en de retailplatformen   
  • Bundelen van goederen maakt een verlaging van het aantal aflevermomenten bij leverancier en retailer mogelijk   
  • Volledige merchandising-service naar het verkooppunt en terug   
  • B2C levering met de speciale service van targo on-site

DACHSER DIY Logistics Pipeline – de complete oplossing, wereldwijd

Met de DACHSER DIY Logistics Pipeline bieden we u een complete industrie-specifieke oplossing. De servicemodules vormen een naadloze serviceketen van de leverancier naar het verkooppunt en naar de consument, en zorgen zo voor een doorlopende goederenstroom naar de markten.

DACHSER DIY Logistics Pipeline
DACHSER DIY Logistics Pipeline

Procurement - over de weg, door de lucht en over zee

Internationaal transport van stukgoed en compleetlading (FTL) per vrachtwagen alsmede consolidatie, directe en charterdienst, groupageverkeer LCL/FCL door de lucht en over zee inclusief bundelingssystemen.

Warehousing-diensten voor meer transparantie en goederenveiligheid

Wij bieden onze klanten gestandaardiseerde multi-user warehouses binnen het DACHSER-netwerk, die worden beheerd via onze warehouse-managementsoftware Mikado.  Dankzij gestandaardiseerde processen en uniforme IT-systemen profiteren onze klanten van op maat gemaakte warehousing-concepten.

Value-added services

Wij nemen diverse Value-added services (VAS) op ons voor onze klanten zoals kwaliteitscontrole, orderpicking-, assemblage-, verpakkings- en etiketteringsservices.

Distributie – veranderende bedrijfsprocessen vragen om innovatieve oplossingen

Goederen worden gedistribueerd naar retailers of consumenten overeenkomstig uniforme standaarden en de individuele behoeften van retail in Europa. Dit wordt qua IT ondersteund door eLogistics, ActiveReport en EDI.

Point of Sale (POS) & In-store logistiek – meer tijd voor uw klanten

Wij waarborgen de consistente beschikbaarheid van goederen op het verkooppunt en het transport van goederen naar de consument. Voor in-store logistiek hebben we een netwerk gevormd met partners in Europa. Wij “gaan een stapje verder” met onder andere installatie, promotie en secundaire plaatsing, retourzendingen en herhaalorders.

B2C-Logistics

Op verzoek verzorgen we namens retailers de directe bevoorrading van leveranciers naar consumenten. Individuele leveringen op afspraak van goederen naar de plaats van gebruik zijn ook mogelijk als montageservice.

Contact Mireille Rubens DACHSER DIY Logistics