Carrière Mediaroom

DACHSER Cosmetics Logistics: Een sterk wereldwijd netwerk met logistieke expertise die is afgestemd op de cosmetica-industrie

Met DACHSER Cosmetics Logistics als uw partner hebt u toegang tot de logistieke expertise en het sterke wereldwijde netwerk van DACHSER. Wij leveren uw producten op alle Europese markten en op belangrijke markten wereldwijd, in overeenstemming met uw behoeften. DACHSER Cosmetics Logistics speelt in op uw logistieke uitdagingen met services die exact zijn afgestemd op de behoeften van uw branche. We hechten veel waarde aan het afhandelen van uw hoogwaardige cosmetica- en parfumerieproducten, zodat de processen voldoen aan de strengste kwaliteits‑ en veiligheidsnormen, en we implementeren deze dagelijks tot aan de Point of Sale (POS). De combinatie van onze gestandaardiseerde en gespecialiseerde logistieke diensten van DACHSER voldoet aan uw eisen en doet dit op een manier die u het meeste voordeel biedt.

Volledige service voor de cosmetica-industrie

Met DACHSER Contract Logistics bieden wij u uitgebreide, geïntegreerde warehouse-oplossingen waarbij gebruik wordt gemaakt van warehouses die speciaal zijn ontworpen voor de opslag van cosmetische producten. Deze warehouses bieden ook directe toegang tot het Europese transportnetwerk. Met DACHSER Air & Sea Logistics en DACHSER Rail Services hebt u snelle en flexibele toegang tot alle wereldwijde verkoop- en inkoopmarkten.

De IT-oplossingen die we intern hebben ontwikkeld, bieden u volledige transparantie in uw supply chain. Met onze gestandaardiseerde, wereldwijd verbonden systemen kunt u uw processen efficiënt inrichten en beschikt u over een hoge datakwaliteit. Ons gegevensbeveiligingsconcept is gecertificeerd volgens ISO 27001.

Uw voordelen in één oogopslag. Wij bieden:

  • Geautomatiseerde en digitale processen voor het beheer van alle fysieke stappen in de gehele supply chain
  • Hoge transparantie dankzij T&T-systemen die zendingen begeleiden met realtime documentatie dankzij uniforme systemen voor alle transportmiddelen
  • Gespecialiseerde kennis van de branche met een sterke expertise in omnichannel-supply chains tussen fabrikant, detailhandel en POS
  • Diensten op maat met value-added services die voldoen aan de product- en marktvereisten
  • EcoVadis-auditing
  • Continue bewaking van de koolstofvoetafdruk van het transport voor onze klanten
  • Locatiespecifieke concepten voor leveringen aan steden en stedelijke gebieden
  • Aangepaste en klimaatvriendelijke processen voor het efficiënte en duurzame concept van bezorgdiensten in het stadsverkeer

Ons serviceportfolio voor uw cosmeticalogistiek

Duurzame logistiek

De focus op een duurzame toekomst voor komende generaties ligt aan de basis van de filosofie van DACHSER. Economische, ecologische en sociale doelen zijn langdurige bedrijfswaarden en integraal onderdeel van onze dagelijkse activiteiten.

Klimaatbescherming: Een essentiële pijler

Met nieuwe logistieke concepten zoals DACHSER Emission-Free Delivery creëren we de basis voor emissievrije leveringen in stadscentra en stedelijke gebieden. Dit omvat het leveren van zendingen aan stadscentra met behulp van moderne voertuigen zonder uitstoot (elektrisch aangedreven trucks en cargo e-bikes) die worden aangedreven door energie van hernieuwbare bronnen. Daarnaast controleren we de logistieke koolstofvoetafdruk voor onze klanten tijdens transportactiviteiten en verlagen we deze in lijn met onze interne klimaatbeschermingsdoelstellingen. Door onze R&D-activiteiten zijn we lid van de Duitse Hydrogen and Fuel Cell Association (DWV) en promoten we milieuvriendelijke technologieën en het gebruik daarvan in de logistiek door middel van langdurige samenwerking met onderzoeksinstituten en universiteiten.

Oog voor de laatste kilometers van het leveringsproces

Om uw ontvangers nauwkeurig te bereiken of omnichannel-concepten efficiënt te ontwerpen, bieden wij u specifieke oplossingen en leveringsdiensten voor uw logistieke taken. Waar uw ontvanger zich ook bevindt, wij organiseren de soepele voortgang van uw leveringen – op het juiste moment, op de juiste dag en altijd met een hoge mate van kwaliteit, veiligheid en beveiliging voor uw hoogwaardige cosmeticaproducten. Daarnaast verzorgen we de planning van de levering en de implementatie van klantspecifieke diensten met toegevoegde waarde.

Extra beveiliging voor uw cosmeticaproducten

Bij DACHSER Cosmetics Logistics zijn uw cosmeticaproducten in de beste handen en, indien nodig, speciaal beveiligd in afgesloten opslag. Wij sluiten de voertuigen goed af en controleren ze regelmatig. Digitale videobewaking, digitale toegangscontrole en beveiligde parkeerplaatsen in de buurt van de DACHSER-vestigingen bieden nog meer beveiliging. Geautomatiseerde warehouse-processen, gestandaardiseerde laadprocedures via dubbeldeks laden en efficiënte ladingszekering voorkomen schade en stellen ons in staat om de leveringsbeloften aan onze klanten na te komen. Deze processen worden ondersteund door een volledige AEO-certificering en bovengemiddelde SQAS‑-beoordeling voor transportdiensten en opslag.

Onze speciale warehouse-diensten voor de cosmetica-industrie

Onze warehouses, die speciaal zijn ontworpen voor de opslag van cosmeticaproducten, bieden u directe toegang tot ons Europese transportnetwerk. Naast het beheer van uw voorraden en artikelen, helpen wij u bij het organiseren van herbevoorrading en het inventariseren van voorraden. Dit omvat het bewaken van een groot aantal stock keeping units (SKU's), de uiterste houdbaarheidsdatum en de partijnummers. Andere complexe logistieke diensten (value-added services) die wij voor u kunnen leveren zijn onder andere samengestelde of meervoudige verpakkingen, assemblage en reparatie van displays, productverpakking en de levering van speciale verpakkingen.

Contact Danny Laban