Carrière Mediaroom

DACHSER Chem Logistics: Uw partner voor veilige chemische transport- en warehousing-oplossingen

Onder DACHSER Chem Logistics bieden we u een professionele industriële oplossing voor uw chemische logistiek.  Wij regelen vervoer en opslag van chemische producten voor diverse industrieën, zoals kunststof-, automobiel- en textielindustrie, alsmede landbouw en bouw. Onze industriële experts ontwikkelen een transport- en warehousing-oplossing afgestemd op uw persoonlijke behoeften voor alle soorten chemische producten waaronder gevaarlijke goederen.

DACHSER Chem Logistics combineert de gestandaardiseerde logistieke diensten van DACHSER met de specifieke vereisten van de chemische industrie.

Dit omvat ook de diensten van DACHSER Contract Logistics. Op deze manier kunt u uw chemische logistiek geheel uitbesteden en een wereldwijde leveringsketen creëren in de zin van een LLP-benadering.

Uniforme standaarden in kwaliteit en veiligheid

U profiteert van ons uitgebreide wereldwijde netwerk en uniforme standaarden binnen alle vestigingen van DACHSER. DACHSER Chem Logistics staat voor de hoogste kwaliteits- en veiligheidsstandaarden, die veel verder gaan dan de wettelijke vereisten, alsmede het zeer efficiënte, door IT ondersteunde transportbeheer.

Onze serviceportfolio voor uw chemische logistiek

  • Wereldwijde transportoplossingen: Een sterk Europees transportnetwerk met DACHSER European Logistics en snelle en flexibele toegang tot alle verkoop- en procurementmarkten wereldwijd via DACHSER Air & Sea Logistics en DACHSER Rail Services
  • Warehousing: Uitgebreide, geïntegreerde oplossingen en warehouses die speciaal ontworpen zijn voor de opslag van chemische producten in Europa met DACHSER Contract Logistics
  • IT-connectiviteit: Volledige transparantie en integratie via consistente, betrouwbare en direct beschikbare informatie
  • Experts in chemische logistiek met speciale industriële ervaring en specifieke kennis
  • Hoog niveau van competentie met gevaarlijke goederen in het wereldwijde netwerk
  • Eigen functionarissen voor gevaarlijke goederen zijn aanwezig op alle vestigingen, gecoördineerd door de centrale organisatie voor gevaarlijke goederen
  • Gestandaardiseerde richtlijnen van DACHSER voor gevaarlijke goederen en constante monitoring van implementatie en naleving

DACHSER Chem Logistics in detail

Onze standaarden voldoen aan de hoge vereisten van de chemische industrie

Ons gedetailleerde, gestandaardiseerde beleid voor arbeids- en brandveiligheid, gezondheids- en milieubescherming vormt de basis voor het vervullen van de hoogste eisen van de chemische industrie.

De veiligheidsvoorschriften in onze transportnetwerken en voor onze magazijnen gaan veel verder dan de wettelijke vereisten.

Wij voeren regelmatig voertuig- en ladingcontroles uit en geven opleidingen in gevaarlijke stoffen. Middelen voor zekeren van ladingen worden gebruikt, alsmede reddingsmateriaal en persoonlijke beschermingsmiddelen. Door gebruik te maken van de Safety & Quality Assessment for Sustainability (SQAS) hebben we uniforme standaarden gedefinieerd voor transport en onze warehouses, waarmee we kunnen voldoen aan de vereisten van de chemische industrie.

Hoog kennisniveau - niet alleen bij verzenden van gevaarlijke goederen

Het team van DACHSER Chem Logistics staat voor u klaar met zijn specialistische industriële expertise. Gecentraliseerd beheer van gevaarlijke goederen en meer dan 200 eigen regionale functionarissen voor gevaarlijke goederen om de naleving van speciale regels omtrent verzenden van gevaarlijke goederen te waarborgen. Elk jaar trainen we zo’n 15.500 medewerkers voor de speciale vereisten van chemische logistiek.

 Als exclusieve samenwerkingspartner voor verladers en lucht- en zeevracht van de Duitse Verband der Chemischen Industrie e.V. (VCI) in Duitsland, staan we in nauw contact met leden van de associatie om de toekomstige vereisten van de chemische industrie in een vroeg stadium vast te stellen en om deze in de oplossingen van DACHSER Chem Logistics te verwerken.

Door IT ondersteunde processen voor snelle, veilige orderverwerking

Onze wereldwijd gestandaardiseerde IT-systemen waarborgen complete transparantie en hoge flexibiliteit bij het beheer van uw chemische zendingen. Om snel kennis en gegevens te kunnen uitwisselen hebben we 24 uur per dag toegang tot onze wereldwijde database met gevaarlijke goederen via het DACHSER IT-netwerk; dit omvat zowel Europees transport over de weg als wereldwijde lucht- en zeevracht. Het in de gaten houden van kwantitatieve limieten, transport en opslagbeperkingen is exclusief IT-ondersteund. Met onze geïntegreerde IT-systemen kunt u rekenen op het volledig volgen van zendingen. Gegevensbescherming is gecertificeerd in overeenstemming met DIN EN ISO/IEC 27001:2017. Via Tracking & Tracing bent u altijd geïnformeerd over de verzendhistorie van uw goederen. De verbinding met ons EDI-centrum zorgt voor een soepele gegevensstroom tussen alle betrokkenen – wat leidt tot maximale veiligheid en efficiency.

Contact Jordi Triep DACHSER Chem Logistics