16 Toegangen
Sorteren: Datum | Relevantie

Resultaten

11/12/2020
Datagedreven werken is corebusiness

Datagedreven opereren staat momenteel volop in de belangstelling. Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux, aan het woord over de optimalisatie en digitalisatie van logistieke processen bij DACHSER. 

03/11/2021
“Met waterstof zijn in de toekomst afstanden tot 1.000 kilometer mogelijk”

Om in de komende jaren de uitstoot van broeikasgassen terug te dringen, is er vooral in de transport- en logistieksector vraag naar alternatieven voor diesel. Naast batterij-elektrische voertuigen die nu al worden ingezet voor leveringen in de binnensteden, zouden vrachtwagens met waterstof-brandstofcelaandrijving (H2-vrachtwagens) een alternatief kunnen zijn voor emissievrij vervoer over langere afstanden. Een haalbaarheidsstudie die de Universiteit van Kempten, Duitsland, in opdracht van DACHSER uitgevoerd heeft, heeft op basis van simulaties aangetoond dat het gebruik van H2-vrachtwagens in het logistieke netwerk van DACHSER in principe mogelijk is. Prof. Werner E. Mehr van de faculteit Werktuigbouwkunde van de Universiteit van Kempten, en André Kranke, afdelingshoofd Trends & Technology Research bij DACHSER, vertellen hierover in een interview.

Lees
3
03/30/2021
De balans zoeken tussen stabiliteit en verandering

In januari nam een nieuwe generatie het roer over bij DACHSER. Het team van de Executive Board en DACHSERs nieuwe CEO Burkhard Eling zijn een toonbeeld van het evenwicht tussen stabiliteit en verandering in het familiebedrijf. Dr. Andreas Froschmayer, Corporate Director Strategy & PR vertelt over het nemen van een geplande en goed voorbereide stap die het erfgoed van de onderneming verbindt met de toekomst.

Lees
06/03/2021
Hoge verwachtingen voor waterstof - Een kijkje in toekomstige technologieën

Welke rol speelt waterstof bij het broeikasgassen vrij maken van de logistiek? Een overzicht van H2 als energiebron.

Lees
08/12/2021
“We willen onze logistieke dienstverlening nog verder optimaliseren”

Alexander Tonn werd in januari 2021 de nieuwe COO Road Logistics van DACHSER. In dit interview vertelt hij over zijn carrière, zijn prioriteiten in zijn nieuwe functie en wat voor hem belangrijk is als het gaat om het ontwerpen van processen.

Lees
2
08/16/2021
Chem Logistics digitaliseert – Praktische mogelijkheden

Digitalisering is geen onbekend begrip in de transport- en logistieksector. Integendeel zelfs: goederenstromen gaan al lang gepaard met data. Informatielogistiek maakt integraal deel uit van de dienstenportefeuille van elke logistieke dienstverlener wereldwijd.

Lees
10/28/2021
DACHSER schakelt volledig over op groene stroom

De logistiek dienstverlener haalt wereldwijd 100 procent van zijn elektriciteit uit hernieuwbare bronnen. Daarnaast zal de hoeveelheid groene elektriciteit die het bedrijf zelf opwekt verviervoudigen door middel van zonnepanelen.

Lees
09/15/2021
DACHSER richt een competentiecentrum op voor data science en machine learning

Sinds begin juni bundelt DACHSER de expertise die het heeft opgedaan in verschillende onderzoeks- en innovatieprojecten rond de thema's artificial intelligence (AI), machine learning en data science in het nieuwe interne Competence Center Data Science & Machine Learning.

Lees
12/01/2021
DACHSER test automatisch geleide voertuigen

In twee DACHSER vestigingen worden momenteel testen uitgevoerd in het warehouse met automatisch geleide voertuigen (AGV's). Zij zijn bedoeld om routinetaken over te nemen en zo werklast van de werknemers op lange termijn verlichten.

Lees
02/01/2022
DACHSER breidt emissievrij wagenpark uit

De logistiek dienstverlener investeert in elektrische vrachtwagens en bedrijfsauto’s met de daarvoor benodigde oplaadsystemen. Ook staan er testen met waterstofvrachtwagens gepland. 

Lees
03/03/2022
DACHSER neemt eActros operationeel in gebruik

De logistiek dienstverlener ziet een breed toepassingsgebied voor de volledig elektrische 19-tonner en plant nu al meer voertuigen in het kader van zijn klimaatbeschermingsstrategie.   

Lees
03/17/2022
Evolutie in de overslagloods

Met een speciaal ontworpen dubbeldekstruck, ook wel stapelaar genoemd, wordt een nieuwe technologische standaard geïntroduceerd in de Europese overslagloodsen van DACHSER. Ergonomie, veiligheid en efficiëntie waren belangrijke pijlers bij de ontwikkeling van de elektrische pallet truck.

Lees
2
08/24/2022
Het wereldwijde netwerk van operationele experts

Al 10 jaar lang leidt DACHSER zijn medewerkers op tot operationele experts. Het doel is deze experts in staat te stellen de vestigingen waar zij werkzaam zijn en daarmee het hele DACHSER netwerk te versterken en te ondersteunen met een rijkdom aan ervaring en gedetailleerde knowhow. Maar wat maakt nu precies zo’n operationeel expert?

Lees
08/19/2022
DACHSER neemt eerste waterstofvrachtwagens in gebruik

Volgend jaar zal de logistiek dienstverlener een 27-tons Hyundai Xcient vrachtwagen op de weg zetten in Maagdenburg, Duitsland. De emissievrije vrachtwagen zal worden gebruikt voor regionale distributie en vaste lijndiensten in de nacht naar Berlijn. Een andere waterstof-brandstofcelvrachtwagen, de 19-tons Enginius Bluepower, zal medio 2023 voor DACHSER leveringen gaan verrichten in het stadscentrum van Hamburg.

Lees
09/29/2022
DACHSER creëert drie focuslocaties voor elektromobiliteit

Op de drie nieuwe ‘e-mobility locaties’ in Freiburg, Hamburg en Malsch bij Karlsruhe onderzoekt en test de logistieke dienstverlener het gebruik van emissievrije technologieën en intelligent stroom- en netbeheer.

Lees
05/09/2022
DACHSER voorziet eerste vestiging in Nederland van zonnepanelen

Sinds 1 januari 2022 koopt DACHSER voor al zijn 376 vestigingen in 42 landen alleen nog elektriciteit in die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Het aandeel in groene stroom is daardoor verhoogd van ongeveer 60 procent naar 100 procent. Ook heeft DACHSER besloten dit jaar te gaan investeren in het installeren en uitbreiden van zonnepanelen op de daken van de Europese vestigingen om de eigen productie van duurzame energie op te voeren. De DACHSER vestiging in Zevenaar is de eerste Nederlandse vestiging die zijn loods van zonnepanelen voorziet.

Lees